5. nap - fehérjenap
Reggeli: banán
Ebéd: tejszínben sült sajtos-sonkás csirkemell, görög saláta
A salátához:
- paradicsom
- uborka
- paprika
- lilahagyma
- petrezselyemzöld
- olivaolaj
- kevés citromlé
- feta sajt
A húshoz:
- fél kg csirkemellfilé
- 6 szelet csirke- vagy pulykasonka
- 6 szelet sajt (lehet füstölt)
- reszelt sajt a tetejére
- 3 dl főzőtejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- grillfűszer
- só
A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, grillfűszerezzük. Tűzálló edény aljába teszünk szeleteket, majd erre jön a sonkaszelet, sajteszelet, megint csirkemell, sonka, sajt. A tejszínt sózzuk, belereszeljük a fokhagymát, majd a húsra öntjük. Alufóliával lefedjük és 200°-on fél órát pároljuk. Ezután megszórjuk a reszelt sajttal, visszatesszük a sütőbe és a sajtot rápirítjuk.
Vacsora: caesar saláta a mekiből