5. nap - fehérjenap

2013.09.28 09:17

Reggeli: banán

Ebéd: tejszínben sült sajtos-sonkás csirkemell, görög saláta

A salátához:

  • paradicsom
  • uborka
  • paprika
  • lilahagyma
  • petrezselyemzöld
  • olivaolaj
  • kevés citromlé
  • feta sajt

A húshoz:

  • fél kg csirkemellfilé
  • 6 szelet csirke- vagy pulykasonka
  • 6 szelet sajt (lehet füstölt)
  • reszelt sajt a tetejére
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • grillfűszer

A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, grillfűszerezzük. Tűzálló edény aljába teszünk szeleteket, majd erre jön a sonkaszelet, sajteszelet, megint csirkemell, sonka, sajt. A tejszínt sózzuk, belereszeljük a fokhagymát, majd a húsra öntjük. Alufóliával lefedjük és 200°-on fél órát pároljuk. Ezután megszórjuk a reszelt sajttal, visszatesszük a sütőbe és a sajtot rápirítjuk.

Vacsora: caesar saláta a mekiből